PR CIKK

gyűjtemény

Szolgáltatás

Milyen implantátumok közül választhatunk?

Ha már fogpótlásra, illetve annak módjai közül is implantációra kerül sor, nem árt tudni, pontosan milyen implantátum kerül a szánkba. Az Optimumban, a IX. kerületi fogászaton többféle implantátumot használnak. Nagyon népszerű a Straumann implantátum, amelyről önmagában sokat elmond, hogy svájci, s emiatt kedvelt az ASTRA implantátum is.A hatvanéves szakmai múlt, a folyamatos fejlődés és fejlesztés teszi megbízhatóvá és kedveltté a Straumann implantátumot. Az sem nyúl mellé, aki Osstem implantátumot kap, mert általa garantált a prémium minőség. Osstem implantátumból évente több mint egymillió darabot gyártanak, s Amerikától Japánig sok országban használják őket. Izraelből indult el az Alpha-Bio implantátum, amely bármelyik implantációs esetben biztonsággal alkalmazható.

Bővebben...

Az árnyékolástechnikáról

Nincs is annál jobb, mikor az erkélyen keresztül beömlik a sugaras napfény a lakásba. Igen ám, de a napfénnyel a kíváncsi tekintetek is szabad utat kapnak. Kivéve, ha a Somfy-nál beszerezzük a megfelelő árnyékolástechnikát: a külső textilárnyékolók pont azt a célt szolgálják, hogy a napfényt megkapjuk, de a kíváncsi tekinteteket elhárítsuk. A motorizálás egyszerűbbé teszi az árnyékolók mozgatását. Az árnyékolástechnikához szükséges textil színét és a vászon anyagát is az igényeknek megfelelően választhatjuk ki: fontos szempont a merevség, az UV állóság, az áttetszőség és a karbantartási igény. A Somfy kivitelezői hálózatából könnyen beszerezheti a kiválasztott motorizált árnyékolót.

Bővebben...

Fogászat a fővárosban

Mint szinte az élet minden területén, Budapest a fogászatok között is széles választékot kínál az embereknek, akik csak győzzék kitalálni, melyik fogászatot keresik fel egészségügyi problémájukkal. Manapság sokan választanak magán fogorvost és fogászatot, mert szeretnék, ha minőségi ellátásban lenne részük, és nem kellene feleslegesen órákat, napokat, heteket várni egy-egy kezelésre. A népszerű fogászatok egyike az Uniklinik, amelynél szinte minden fogászati kezelés elérhető. Ha fehérítené a fogait vagy tisztíttatná azokat, ugyanolyan könnyű szerrel sort kerítenek rá, mint a fogtömésre, a gyökérkezelésre (ráadásul annak modernebb módjára, a mikroszkópos gyökérkezelésre), vagy éppen a fogpótlásra és egyéb szájsebészeti beavatkozásra. A www.uniklinik.hu honlapon minden információt megtalál, így felkészülten mehet a fogászatra. No, nem mintha ott nem kapna meg minden tájékoztatást: a doktorok és a asszisztensek nagy hangsúlyt helyeznek a páciens informálására, hogy az tisztában legyen azzal, mi miért történik a fogtöméskor vagy a szájsebészeten.

Bővebben...

Miért szükséges a fogszabályozás felnőttkorban?

Ha a fogszabályozás szót halljuk, legtöbbször gyerekeket látunk magunk előtt, holott ma már egyáltalán nem ritka a fogszabályozás felnőttkorban. Több ok is késztethet arra valakit, hogy felnőttkorban adja a fejét a fogszabályozásra. Előfordulhat, hogy gyerekként kimaradt az életéből a fogszabályozás, vagy egyszerűen nem sikerült tökéletesen, így úgy érzi, a felnőttkori fogszabályozás lehet rá a megoldás. Aztán az is előfordulhat, hogy a fogszabályozás felnőttkorban egy-egy foghiányra jelent megoldást, netán a fogpótlások előkészítésének megelőző fázisaként szolgál. Akármiért is van szükség felnőttkorban a fogszabályzóra, szeretnénk, hogy minél kevésbé tűnjön fel a külvilágnak. S erre nyújt megoldást egy 9. kerületi fogászat.

Bővebben...

A garázskapu típusai

Szeretné az elérhető legjobb technológiával felszerelni otthonát? Nyilván, hiszen mindenki a legjobbat akarja otthonában és a családjának. Igaz ez az otthon minden részletére, pincétől a padlásig, ablaktól az ajtóig, a garázsajtóig. A Somfynak köszönhetően a piacon megkapható legjobb garázskapu motorral szerelheti fel a garázsát. A francia kutatási és fejlesztési központban létrehozott technológia és termékcsalád garancia a minőségre, a beépített intelligencia pedig arra, hogy ennél jobbat jelenleg szinte nem is kaphat a piacon. No de akkor, a konkrétumokról! A Somfy távirányítós garázskapujának nagy előnye, hogy könnyed működéssel meghosszabbítja a kapu élettartamát. A részleges nyitással egyszerűsíti a kilépést gyalog, kerékpárral, vagy babakocsival. Az automatikus akadályérzékeléssel személyi sérüléseket előzhet meg a garázskapu vezérlés. A garázskapu motor automatikusan lezár, ha távozott az autó. Az áramszünet sem lehet akadály a motoros garázskapunak, mert vész esetén tartalék akkumulátor biztosítja a működést. A redőnymotor akár az első lépés is lehet az automatizált otthon felé.

Bővebben...

Mi az az okos villanybojler?

Ahogyan fejlődik a technika és a technológia, szinte minden műszaki cikkből találunk okos verziót, okos hűtő, okos mosógép, okos redőny, s már okos villanybojler is létezik. Amikor ezekről az eszközökről beszélünk, az első s talán legfontosabb kérdés, hogy miként könnyíti meg az életünket? Miért jó, ha ilyen okos eszközöket, jelen esetben okos villanybojlert használunk? A válasz alapján szinte máris kattinthatunk a www.okosbojler.hu oldalra, hogy megrendeljük háztartásunk új ékkövét. Az okos villanybojler ugyanis valóban nagyon hasznos. Az okos villanybojler jóval többet tud, mint hagyományos társai, intelligens működésével időt és pénzt takarít meg nekünk.

Bővebben...

Az adósságrendezésről

Bárkinek alakulhatott úgy az élete, hogy egy vagy több kölcsönt, személyi hitelt vett fel, mostanság azonban úgy érzi, a kötelezettségek fojtogatják. Nem kell azonban az adósságcsapdában ragadni, hiszen az adósságrendezés révén könnyedén egycsatornássá tehetők a törlesztések, s a jó érzékkel választott adósságrendező hitellel minden egycsapásra megoldható úgy, hogy még spórol is a törlesztésen. Az adósságrendező hitel lehet jelzálogalapú vagy szabad felhasználású, nyilván függően attól, hogy mennyi korábbi kölcsönt szeretnének kiváltani vele. Az adósságrendező hitel elbírásakor a bank vizsgálja a korábbi kölcsönöket, illetve az azzal kapcsolatban mutatott hiteltörlesztési magatartást.

Bővebben...

Jelenlét-szimuláció

Hitte vagy sem, ma már az elektromos redőnyökbe építve olyan különleges extra is létezik, mint a jelenlét-szimuláció. Ez a trükk akkor jöhet nagyon jól, ha hosszabb ideig nem tartózkodik otthon. A hagyományos ablak redőnyök ilyen megoldásokra persze nem lennének képesek, nem úgy az elektromos redőny. Az okos redőny lényege, hogy a jelenlét-szimulációnak köszönhetően kívülről nézve úgy tűnhet, mintha volna otthon valaki, még akkor is, amikor valójában nincs. Ez növeli a biztonságot, hiszen az esetleges betörőket elriasztják az ilyen extrával bíró elektromos redőny motorú ablakok. Persze nem ez az egyetlen előnyük a redőny motoroknak. Az elektromos redőny vezérlés távirányítóval kezelhető, azaz a lakás bármelyik pontjából egyetlen gombnyomással vezérelhető a redőnyrendszer. Motoros redőnyt utólag is lehet felszerelni, így bármikor modernizálhatja az ablak redőnyeit.

Bővebben...

A mikroszkópos gyökérkezelésről

Hogy hány fogászaton végeznek mikroszkópos gyökérkezelést, az jó kérdés, az viszont biztos, hogy a fővárosi Unikliniken – a hagyományos eljárások, mint a fogtömés, fogpótlás, szájsebészeti beavatkozások mellett a mikroszkópos gyökérkezelés is elérhető. A fogászat húsz éve működik a páciensek nagy megelégedésére: kedves, barátságos környezetben, remek felszereltséggel a legjobb szakemberek dolgoznak az ország legjobb fogászatainak egyikén. A részletekről a www.uniklinik.hu honlapon is olvashat.

Bővebben...

Teherautó bérlés

Teherautóra van szüksége, de nem akar venni egyet? Minek is kiadni egyszerre nagy összeget, ha a bérelheti is a teherautót. A teherautó bérlés igen egyszerűen megy, ha felkeresi a Via Bérautót, hiszen a cég számos bérelhető teherautót kínál ügyfelei figyelmébe. A honlapon, a www.viberauto.hu honlapon pontosan áttekinthető a bérelhető teherautók listája. A széles palettának köszönhetően mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő teherautót, van például 3,5 tonnás és 7,5 tonnás bérelhető teherautó is. A márkák közül az Isuzu, a MAN, a Renault és az Iveco is megtalálható a kínálatban. A teherautó kölcsönzéshez érdemes alaposan átgondolni, hogy milyen teherautóra is van szükség, átnézni a teherautó tulajdonságait, s ha kellően átgondoltan keresgélünk, a Via Bérautónál biztosan megtaláljuk a nekünk megfelelő bérelhető teherautót.

Bővebben...