PR CIKK

gyűjtemény

Ne bízza a szerencsére, kössön lakásbiztosítást!

Amikor zuhog az eső, ki merészkedik ki esernyő nélkül? A hasonlat nem távoli a lakásbiztosítástól sem, pláne, hogy például konkrétan védi az ingatlant az óriási vihar okozta károktól. Magyar sajátosság, hogy bár a legértékesebb tulajdon az ingatlan, meglepően sokan nem fordítanak figyelmet arra, hogy biztosítsák azt.

Árvíz, villámcsapás, vihar, felhőszakadás, tűz - ez csak néhány azok közül a csapások közül, amelyek az ingatlant veszélyeztetik. A lakásbiztosítások iránt annak ellenére nem növekszik az érdeklődés, hogy a társaságok tavaly átlagban még csak nem is emeltek az árakon. Egész pontosan ezer forinttal alatta maradt a korábbi év vonatkozó adatának.

 

Milyen lakásbiztosítás formák vannak?

Ahány szolgáltató, annyi típus és feltétel, de közös bennük, hogy havonta és háromhavonta is be lehet fizetni a biztosítási összeget, illetve akár egy részletben az egész évre.

A lakásbiztosítás általában magában foglalja a melléképület biztosítását is, és megkötése után jellemzően mindegyik szolgáltatónál kedvezőbb áron lehet igénybe venni további biztosításokat (kgfb, casco, stb.). Kulcsfontosságú a lakásbiztosítás megkötésekor, hogy helyesen mérjék fel a alapterületet, mert ha ez nem így történik, alulbiztosítottság következhet be.

Az MKBB Biztosító honlapján a lakásbiztosítás kalkulátorral egyébként könnyen kiszámolhatók a költségek: néhány adat megadása után máris egyértelmű, a kiegészítő biztosításokkal vagy azok nélkül mennyibe kerülne éves szinten a lakásbiztosítás.