PR CIKK

gyűjtemény

Intenzívebb száraz szem panaszok kezelése

Évtizedekkel ezelőtt a száraz szem tünetek általában időskorban jelentkeztek, de ma már, a monitorhasználat elterjedésével az egészen fiatal korosztályokat is érinti. A fokozott monitorhasználat mellett más tényezők is lehetnek száraz szem tüneteket kiváltó okok. A száraz szemmel érintett betegek csaknem 90%-a szenved hiperevaporatív jellegű szemszárazságtól. A szemet védő könnyfilm 3 rétegből áll. A legalsó mucinréteg a könny tapadását biztosítja a szem felületéhez, a középső vizes réteget borító lipidréteg pedig a könnyfilm párolgását szabályozza.

Ha ez a lipidréteg elvékonyodik, akkor a könnyfilm fokozott párolgása miatt zavarok támadnak: szemszárazság, fokozott könnyezés, könnykicsorgás jelentkezhet, ez pedig homályossá teszi a látást, és rendkívül kellemetlen tünetekkel jár. Intenzíven jelentkező panaszok és evaporatív száraz szem probléma esetén a legfontosabb a könnyfilm természetes összetételének helyreállítása, melyben a megfelelő szemcsepp kiválasztása tartós eredményt érhet el. Ennek érdekében a könnyfilm mindhárom rétegét pótolnia kell. Érdemes olyan szemcseppet választani, amely lipidet is tartalmazó komplex formulából áll.  A lipid a könnyfilm külső rétege, ennek biztosításával a könnyfilm is stabilizálódik, csökken a párolgás és helyreáll a szem természetes működése. Az Artelac® TripleAction ideális megoldás intenzívebb sem száradási panaszok kezelésére. Biztosítja a könnyfilm mindhárom rétegéhez szükséges összetevőket, úgy fejlesztették, hogy a szem felszínén maradva erőteljes nedvesítést biztosít a tünetek azonnali és tartós enyhítése érdekében.

 

További információkért látogasson el a http://artelac.hu/tunetek/intenzivebb-panaszok weboldalra!

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát! Az Artelac® szemcseppek gyógyászati segédeszköznek minősülő orvostechnikai eszközök.