PR CIKK

gyűjtemény

Aktuális Pr cikkek

Háztartási cikkek vásárlása

Ha mosógépre, mosogatógép, digitális képkeretre, powerbankra, notebookra, e-book olvasóra, jóféle kávéfőzőre (nescafe dolce gusto) vagy éppen sport kamerára van szükség, keresse fel az XLO-t. A műszaki áruházban számos háztartási cikket megvehet, a mosógép vásárlás vagy a tablet vásárlás nem akadály. Sőt ha valamivel extrémebb termékeket keres, mint a bluetooth sapka, okos ruha, bluetooth kesztyű, akkor sincs gond: az XLO-ban szinte minden elérhető.

Bővebben...

Diákmunka a felsőoktatásban

Már a középiskolások között is népszerű a diákmunka, s még inkább illik a kijelentés a felsőoktatásban (főiskola vagy egyetem) tanulókra. Több okra vezethető vissza a diákmeló elterjedtsége: a diákok magas órabért kapnak, rugalmasan dolgozhatnak, a tanulmányaikhoz igazíthatják a munkaidőt. A munkáltatók elszánt, ugyancsak rugalmas és megfelelően képzett munkaerőt kapnak. A diákmunka szövetkezetek pedig összehozzák az igényeket a munkaadói és munkavállalói oldalról. A különböző diákmunkák közül kedveltek a mozis diákmunkák, a mekis diákmunkát vagy éppen a hostess diákmunkák, amelyeket ráadásul nemcsak hétköznaponként, hanem hétvégi diákmunkaként is végezhetnek.

Bővebben...

Örökítsd meg a pillanatot!

A szélvészgyors technikai fejlődésnek hála szinte mindenkor, minden helyzetben dokumentálhatjuk az életünket és az élményeinket. Az autós kameráknak és elsősorban a sport kameráknak köszönhetően különleges felvételeket készíthetünk. A pillanat megörökítésében egészen újszerű megoldást hoztak a drónok. A drónlaptopokról irányítható drónokkal a levegőből készíthetünk lenyűgöző képeket, ma már egy-egy esküvő vagy jelentősebb rendezvény elképzelhetetlen drónok nélkül. A drón egyébként egyáltalán nem számít úri huncutságnak, a néhány műszaki áruház, így például az XLO is elérhető áron kínál drónokat.

Bővebben...

Miért bízzuk magunkat az állásközvetítőre?

Sokan szkeptikusak, miért bíznák állásközvetítőre a munkakeresést? Nos, az élet megmutatja, akármilyen jó és vonzó is az önéletrajzunk, legyünk bármilyen is elszántak, az álláskeresés nem egyszerű folyamat. Noha folyamatosan álláslehetőségekkel találkozunk, s a bőség zavarát érezzük a jelentkezéskor, a legfrissebb felmérések szerint az álláskeresés és a munkanélküliség időszaka akár másfél évig is elhúzódhat. Ez pedig nagyon hosszú idő. Az állásközvetítők kvázi piaci rést töltenek be azzal, hogy összekötik a munkaadókat és a munkavállalókat. A Humánia HRS Group az állásközvetítők között is népszerűnek számít.

Bővebben...

Mire jó a raklap?

Mire jó ez a sok raklap – tehetjük fel a kérdést egy-egy raktár- vagy gyárépület mellett elhaladva, amikor megpillantjuk a hegyekbe halmozott raklapokat. Egyszerű a válasz: mindenre. Pontosabban, a raklapok nélkül szinte semmi sem működik. A szállítmányozás, a logisztika ma már elképzelhetetlen raklapok nélkül, hiszen ezekre a fából készült elemekre halmozzák az árut, annak segítségével mozgatják azt a raktáron belül és kívül. Szükség van a masszív, stabil darabokra, hiszen gyakran egytonnányi árut is felpakolnak rá, s a tulajdonos és a raktáros haja is kihullana, ha folyton amiatt kellene aggódni, hogy nem bírja a terhelést a raklap és összetörik.

Bővebben...

Súlyos lefolyású is lehet a rotavírus fertőzés?

Bár kevesen hiszik el, a rotavírus-fertőzés olykor súlyosabb problémákat is okozhat, mint gondolnánk. A rotavírus fertőzés miatt, sokan akár több napot is kénytelenek kórházban eltölteni. Éppen a legkisebbek vannak a legnagyobb veszélyben: minél fiatalabb korban éri őket a fertőzés, annál nagyobb eséllyel vezet kiszáradáshoz a betegség.

Bővebben...

Miért bízd szobafestőre otthonod festését, mázolását?

Legyen szó kisebb festő munkákról, gipszkartonozásról, kőműves munkáról, vagy nagyobb átalakításról otthonodban, egy lakásfelújítás mindig összetett munkafolyamatot igényel. Gyakran gondolunk arra, hogy ezek a festő és gipszkartonos szakmunkák házilag is könnyűszerrel kivitelezhetők. Legtöbb esetben hamar rájövünk, hogy még egy kisebb hibás felület javítása is akadályokba ütközhet.

Bővebben...

Szülés utáni első menstruáció

Azzal majdnem minden nő tisztában van, hogyha elmarad a menstruáció, az szinte biztos jele annak, hogy állapotos. De mi a helyzet a szülés utáni első menstruációval? Ezzel kapcsolatban már jóval több a bizonytalanság. A szülés rendkívül igénybe veszi a nő szervezetét, így akár hetek telhetnek el addig, amíg a hormonális rendszer visszaáll a terhességet megelőző kerékvágásba.

Bővebben...