PR CIKK

gyűjtemény

Kertépítés, Füvesítés

Öntözőrendszer kompromisszumok nélkül!

Én magam is számos alkalommal találkoztam azzal a helyzettel, amikor egy szakember óvva intett, hogy csak a legjobb minőséget legyek hajlandó elfogadni, mert hosszútávon az lesz majd a kifizetődő. Ezzel általában véve egyet is tudok érteni, de ha az öntözőrendszerről van szó, akkor még inkább! Persze az öntözőrendszer szerelés az én szakmám, aminek minden csínját-bínját átlátom, és ezért ki le tudom vonni azt a következtetést, hogy csak a legjobbat szabad megvásárolni. Viszont a nagy különbség a többi dologgal szemben csak most jön!

Bővebben...

Az öntözőrendszer javítási és karbantartási igénye

Szerencsés esetben egy jól elkészített és jó anyagminőségű öntözőrendszer -nek kevés javítási igényei lesznek. Ettől függetlenül túl a jó minőségen és a gyakorlati ismeretek alapján való összerakáson ezeket az alkatrészeket is emberek és gépek gyártják, valamint ezen kívül eső körülmények is felléphetnek, amelyek meghibásodáshoz vezetnek.

Bővebben...

Öntözőrendszer profi módon!

Habár az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a hazai öntözőrendszer telepítők nagytöbbsége becsületes és kiváló szakember is, valahogy mindig elég kókler és etikátlan ember vegyül ebbe a csapatba ahhoz, hogy rontsa az általános képet! Pedig az öntözőrendszer csak akkor fog tényleg jól működni hosszútávon és megbízható módon, ha azt a kiváló anyagminőségen kívül, becsületes és nagy gyakorlattal rendelkező szakember telepíti le.

Bővebben...

Hogyan kezdjek hozzá a kertépítéshez?

Szerintem az első és legfontosabb dolog az, hogy TÁJÉKOZÓDJON! Tudja meg és ismerje meg, hogy pontosan mit szeretne, milyen formában és stílusában szeretné a kertépítést. Ön fogja megépíteni a kertet, vagy egy szakképzett kertépítőt fog megbízni a munkával? Ezeket a kérdéseket tisztázza elsőként, mielőtt hozzáfog a kertépítéshez. Ezek felismeréséhez és eldöntéséhez rengeteg szakmai anyagot talál az interneten, bár minőségit már nem olyan sokat. A kert meghatározásához elengedhetetlen kérdéseket összegyűjtöttem, amelyek megválaszolásával ki fog alakulni Önben az a kép, ami reális talajon áll majd.

Bővebben...

Automata öntözőrendszer téli karbantartása

Ez a legfontosabb és az elmulaszthatatlan karbantartás, amit egy automata öntözőrendszer igényel. Az öntözőrendszerek meghibásodásának döntő többsége ugyanis a téli kompresszoros kifúvatás hiányából történik, vagy ennek helytelen elvégzéséből adódik. Ez nem duma, hanem az igazság!

Bővebben...

Öntözőrendszer és a kertépítés

Az USA-ban – ahol az automata öntözőrendszer hazája van – már hosszú évtizedekre tekint vissza az öntözéstechnika fejlesztése. Hazánkban, mint egy húsz éve már, hogy modernizálta a kertépítést az öntözőrendszer használata és ezzel hatalmas teret nyitott a kertépítés területének. Olyan minőségű anyagok felhasználását is megengedte ez az új technológia, amit korábban nem. Így ma már eljutottunk odáig, hogy öntözőrendszer felhasználása nélkül alig épül kert, és ha épül is, abban az esetben bizonyos élő kultúrákra nem vállal a kertépítő garanciát. Ez érthetővé válik akkor, ha végiggondoljuk például azt, hogy a szinte klinikai körülmények között nevelt gyepszőnyeg leterítése után azonnali bőséges és hosszú ideig tartó egyenletes öntözést igényel, különben kampec.

 

Bővebben...

Az automata öntözőrendszer javítása, átalakítása, és az öntöző karbantartásai

Tapasztalataim alapján néhány fogalom össze van keveredve az automata öntözőrendszerrel kapcsolatban. A következő néhány sorban ezek jelentését próbálom szétválasztani.

Bővebben...

Öntözőrendszer a kertben

Egy kert szíve lehet a megfelelően megtervezett és kivitelezett öntözőrendszer. Az automatizált növényi vízellátásnak köszönhetően, sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat, arról nem is beszélve, hogy nemcsak füves vagy dísznövényes, de gyümölcsös vagy veteményeskertünket is táplálhatjuk vele a benne elültetett növények vízigényének megfelelően. Lehet külön körre kapcsolni vagy szekcionálni is, így az öntözőrendszer akár teljesen más időközönként, ritmusban képes zöldjeink locsolására.

Bővebben...