PR CIKK

gyűjtemény

A személyi kölcsönökről

Többféle célra felhasználható, gyorsan folyósított pénzösszeg – egészen röviden így is leírhatjuk, mit az a személyi kölcsön. Persze ahhoz, hogy tudjuk, melyiket érdemes választani, fontos kicsit részletesebben szót ejteni napjaink egyik legnépszerűbb banki termékéről.

 

Igen, ez a személyi kölcsön

A személyi kölcsön ismérve, hogy szabad felhasználású, azaz nem kell megadni a hitelcélt a személyi kölcsönt folyósító pénzintézet felé. Sokan személyi kölcsönből vesznek autót, ebből újítják fel a lakást vagy mennek el nyaralni, de a személyi kölcsön arra is lehetőséget ad a felvevőjének, hogy rendezze belőle az adósságait. Mivel a személyi kölcsön rugalmasan felhasználható, könnyen teljesíthető feltételekhez kötött, gyorsan igényelhető és nem kell hozzá ingatlanfedezet, sokan ezt választják megoldásnak. A bankok természetesen versenyt futnak az ügyfelekért, amelyből éppen a személyi kölcsönt igénylők profitálnak. De hogyan?

Válasszunk jól!

Sok pénzintézet kínál személyi kölcsönt, s bizony nem könnyű összehasonlítani őket. Akkor azonban egyszerű dolgunk van, ha a Hitelválasztó Portálon található személyi kölcsön kalkulátor segítségét vesszük igénybe. A személyi kölcsön igénylésekor fontos, hogy alaposan átgondoljuk, milyen összeget vagyunk képesek törleszteni anélkül, hogy az veszélybe sodorja a háztartást. A honlapon található kölcsön kalkulátor egyrészt segít képet kapni arról, hogy pontosan mekkora lesz a törlesztőrészlet a futamidő alatt. A személyi kölcsön kalkulátor egyúttal segít összehasonlítani a különböző ajánlatokat. Csupán be kell állítani, hogy mekkora személyi kölcsönt akarunk felvenni, milyen futamidőre, és mi a havi nettó jövedelmünk, a kölcsön kalkulátor pedig rögtön meg is mutatja a legjobb ajánlatot.