PR CIKK

gyűjtemény

Tippek raklapok újrahasznosítására

raklap adás-vétel és újrahasznosításKülönböző dizájneroldalokon egyre több érdekes bútort, széket, asztalt, ágyat, akár komplett bárpultot találni, amelyet raklapból készítettek. Ezek kétségkívül jól mutatnak, de azért még nem kell attól tartani, hogy a különböző hobbi bútorkészítők felvásárolják a raklapgyártók készleteit. A raklapokat ugyanis még mindig sokkal nagyobb arányban használják a raktározási életben.

Mindegy, milyen minőségű, súlyú vagy állapotú áruról van szó, a könnyebb csomagolás és szállítás érdekében a masszív, fából készült raklapokra pakolják őket. Így tudják hatékonyan és persze biztonságosan mozgatni raktáron belül és kívül egyaránt.

 

Ami a raklap esetében fontos

Nagyon fontos, hogy a raklapok stabil, ép és jó minőségű darabok legyenek, ugyanis egy-egyre akár 1300 kilogrammot is felhalmozhatnak. Márpedig raktáros és tulajdonos is könnyen szívinfarktus közeli állapotba kerül, amikor meginog, netán le is borul egy-egy raklapnyi áru.

Népszerű raklap méret

A legjobban elterjedt típus az UIC-EUR (euro) szabvány, amely a raklapra írt névről is könnyen felismerhető. Maga a raklap 25 kg-ot nyom, cserébe erre rámegy 1300 kg áru is. Nehezen sérül, ha mégis, a cégek könnyen újra tudják hasznosítani. Az egyutas raklap ugyancsak népszerű, mert kedvező árához képest erre is sokat, 1000 kg-ot lehet pakolni. A raklapok vagy újszerű fából vagy újrahasznosított fa hulladékból készülnek. Ilyet is, olyat is talál, ha ellátogat a www.raklapbudafok.hu weboldalra.