PR CIKK

gyűjtemény

Allergia vs. matrac

Az allergia makacs betegség, ami egyre több embert kínoz. A megszokott, zavaró tüneteken túl bele sem gondolnánk, mennyi mindent befolyásol. Az megszokott, hogy az allergiás tüsszög, náthás és a többi, de hogy még éjszaka se tudjon pihenni...

Márpedig a nem megfelelő ágymatrac éppen ezt eredményezheti. Vagy, ha más szemszögből nézzük, legalább rövid, teljes értékű pihenőt nyújthat.

 

Legalább alvás közben ne gyötörjön az allergia

Az antiallergén matrac lehet a megoldás, amely legalább alvás közben ingerlésmentes környezetet biztosít. Az antiallergén ágybetét olyan, amelybe a gyártás során semmilyen allergizáló anyag nem került. Sőt arról is gondoskodnak, hogy a matrac szövetén ne telepedhessenek meg baktériumok, gombák, atkák. Hogy az ilyen speciális matrac maradéktalanul el tudja látni feladatát, fontos, hogy az allergiások gyakran szellőztessék őket.

Ebben sokat segít a jól megválasztott ágyrács, vagy akár a matrac oldalán lévő szellőzőnyílások. Összességében mégis úgy lehet leghatékonyabban megóvni állagát, ha a matrachuzatot 60 Celsius fokon hőkezeljük. A levehető huzatok (és tisztításuk) távol tartja az allergéneket. Ne tévesszen meg minket a látszólag tiszta matrac vagy matrachuzat: attól, mert nem látunk valamit, még létezhet. Ha viszkető, vörös szemekkel ébred, netán köhögés, tüsszögés kínozza, azonnal tisztítsa ki a matracot: az ágyneműbe megbújó atkák és váladékuk lehet a ludas.

További érdekességek és infók: www.matracos.hu